Laborator de prelucrare a izvoarelor diplomatice medievale. Documente din arhiva orașului Sebeș (sec. XIV-XVI)

În conformitate cu Hotărârea nr. 4522 din 10.03.2020 a Consiliului de Administrație din Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul TRANS.SCRIPT suspendă desfășurarea întâlnirii organizatorice a „Laboratorului de prelucrare a izvoarelor medievale”. Activitățile preconizate în cadrul laboratorului vor fi anunțate și reluate cu proxima ocazie.

TRANS.SCRIPT – Centrul De Diplomatică și Paleografie Documentară Medievală, unitate de cercetare – dezvoltare – inovare a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Filosofie, lansează o nouă inițiativă de cercetare sub forma unui laborator de prelucrare a izvoarelor medievale, adresat studenților, masteranzilor și doctoranzilor universității noastre.

Cu prilejul a 775 de ani de la prima atestare documentară a orașului Sebeș și al redescoperirii fondului său arhivistic – multă vreme considerat pierdut și aflat în prezent în custodia Bibliotecii Academiei Române din București –, Centrul TRANS.SCRIPT propune o interogare critică a acestui material documentar. Activitățile preconizate vizează perfecționarea competențelor necesare cercetării fundamentale în domeniul medievisticii. Prin această acțiune, Centrul TRANS.SCRIPT urmărește îndeplinirea obiectivelor specifice asumate, într-o manieră circumscrisă principiului learning through research, aplicat cu succes în mediile universitare și de cercetare avansată din Europa occidentală și Statele Unite ale Americii.

Întâlnirile de lucru, interactive și inovative, cu durata de 2 ore, vor avea loc săptămânal, iar ziua și ora acestora vor fi stabilite în urma unei întâlniri organizatorice (miercuri, 11 martie 2020, ora 16:00, sediul Centrului TRANS.SCRIPT – Strada Napoca, nr. 11, sala 117). Participanților li se va recunoaște activitatea în cadrul laboratorului prin intermediul programului „Voluntar la UBB”

Pentru înscrieri și detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail: ts.centre@ubbcluj.ro și trans.script.ubbcluj@gmail.com.

Vă așteptăm cu drag!